Ονειρεύομαι για να μπορώ να πετώ

Athens VibeΟνειρεύομαι για να μπορώ να πετώ

του Νίκου Ιωάννου

Υπάρχει η μανία και η επιθυμία από τα παιδικά μας ακόμη χρόνια να θέλουμε να πετάξουμε και να αντικρίσουμε αλλιώς τον κόσμο.

Δεν βγάλαμε όμως ποτέ τα φτερά που τόσο θέλαμε. Φανταζόμασταν τον κόσμο να δείχνει διαφορετικά από ψηλά και θέλαμε να βρεθούμε σε άλλους γαλαξίες και πλανήτες. Πάντα το άγνωστο θα σε φοβίζει αλλά θα θέλεις να το ανακαλύψεις με οποίο κόστος. Ονειρευόμασταν κάτι σκοτεινό; Κάτι θεαματικό; Κάτι αλλοπρόσαλλο; Κάτι μαγικό; Όλα αυτά μαζί μας μεγάλωναν το αίσθημα για να κατακτήσουμε τα αστέρια και να ανακαλύψουμε νέους κόσμους. Η επιθυμία ορισμένων και η “πείνα” για περιπλάνηση καλύφθηκε με το να πετούν στον ουρανό με αεροπλάνο και κάποιο ή άλλων να επισκέπτονται το διάστημα με πυραύλους.

Στους περισσότερους όμως το αίσθημα αυτό δεν καλύφθηκε διότι όλα αυτά είναι προσωρινά και τελειώνουν γρήγορα πριν καν αρχίσουν. Ποιος δεν θα ήθελε να επισκέπτεται κάτι καινούργιο και κάτι τόσο απομακρυσμένο από την Γη(;). Πόσοι δεν ζήλεψαν τον Μικρό πρίγκηπα όταν πηδούσε από αστέρι σε γαλαξία και από γαλαξία σε έναν ολόκληρο κόσμο διαφορετικό; Όμως στην ζωή δεν υπάρχουν μικροί πρίγκηπες αλλά μεγάλοι ονειροπόλοι. Και αυτοί που ονειρεύονται ίσως κάποια στιγμή καταφέρουν να ταξιδέψουν παντού. Το “παντού” φυσικά το ορίζουμε εμείς μέσα από τα όνειρα μας και τις επιθυμίες μας.

Το όνειρο αρχίζει και τελειώνει όχι όταν κοιμόμαστε και ξυπνάμε αλλά όταν πάψουμε να πιστεύουμε σε αυτό.

© 2016, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Unfiltered Chaos

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!