Ορέστης Τράντας: Το tattoo είναι ιδεολογία.

Ο Ορέστης εκτός από πολύ καλός φίλος είναι και ένας πολύ ταλαντούχος tattoo artist ,που έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε σήμερα στη στήλη των συνεντεύξεων.

The Interview

Πως άρχισες να ασχολείσαι με την τέχνη του τατουάζ;

Ξεκίνησα από το σπίτι κάνοντας το ίδιο μου το σώμα καμβά της φαντασίας μου γιατί αν δεν γνωρίζεις εσύ ο ίδιος αυτό που πρεσβεύεις δεν μπορείς να το μεταδώσεις στους άλλους. Αργότερα ασχολήθηκα επαγγελματικά στο Athens Tattoo, στο Exit Tattoo και το Jackals Tattoo. Εμπνεύστηκα αρκετά από την αγάπη μου γι’ αυτό που δημιουργώ και σαφέστατα από τους καλύτερους -κατά τη γνώμη μου- tattoo artists, τον Carlos Torres και τον Carl Grace.

Ασχολείσαι με κάτι άλλο ή έχεις σπουδάσει κάτι άλλο;

Έχω σπουδάσει τηλεπικοινωνίες και δίκτυα στην Ναύπακτο αλλά ποτέ δεν ακολούθησα τον τομέα αυτό μιας και η αγάπη μου ήταν η ζωγραφική και κατ’ επέκταση ο,τι συνδέεται με αυτό.

Συμβολίζει κάτι για σένα αυτό που κάνεις ή αποτελεί απλά την εργασία σου;

Είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε. Είναι ο τρόπος που η ψυχή μας γίνεται εικόνα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Όταν κάνω ένα tattoo μοιράζομαι τα θέλω του πελάτη και ζω μαζί του τη στιγμή της δημιουργίας. Δεν είναι ακόμη μια δουλειά. Είναι το επάγγελμα που επέλεξα επειδή το αγαπώ. 

Πώς θα χαρακτήριζες έναν καλό/σωστό πελάτη;

Σωστός πελάτης είναι αυτός που έρχεται συνειδητοποιημένος για αυτό που θέλει να κάνει μιας και θα έχει κάτι μόνιμο πάνω του το οποίο θα πρέπει να τον αντιπροσωπεύει. Εγώ καλούμαι σαν tattoo artist να υλοποιήσω την ιδέα το αποτυπώνοντας την πάνω στο κορμί του.

Σε ποιο style τατουάζ είσαι καλύτερος;

Το είδος tattoo που εκπροσωπώ ανήκει σε δύο κατηγορίες. Στις κυριότερες και στις πιο βασικές -κατά την άποψη μου. Σουρεαλισμός και Ρεαλισμός. Αλλά και πάλι δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο συγκεκριμένο στυλ. Για εμένα τα τατουάζ έχουν ψυχή και το καθένα από αυτά μπορεί να παντρέψει όλα τα είδη και τις κατηγορίες. Είναι φαντασία σε συνδυασμό με την ψυχή και όταν συνδυάζονται αυτά τα δύο τότε βγαίνει το καλύτερο αποτέλεσμα. 

athensvibe

Πόσα τατουάζ έχεις πάνω σου;

Αυτή τη στιγμή πάνω μου έχω 17 τατουάζ. Το πρώτο ήταν τρόπος για να μάθω, να πειραματιστώ, να γίνω ένα με τις στιγμές και τις αναμνήσεις μου. Για πρόσωπα και γεγονότα που με στιγμάτισαν και ήθελα να τα κάνω ένα με μένα. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο γιατί πλέον είναι όλα κομμάτι μου. Είναι καθαρά ρεαλισμός του “είναι” μου.

Μιας και πολλοί ασχολούνται με την τέχνη του τατουάζ, ποιο είναι αυτό το ”κάτι” που σε κάνει να διαφέρεις;

Το Cover up θεωρώ μας κάνει να διαφέρουμε. Δηλαδή η επικάλυψη παλαιού tattoo με κάποιο καινούριο σχέδιο.

12527872_681328501970693_206131870_nΘεωρείς πώς στις μέρες μας τα τατουάζ αποτελούν κομμάτι της μόδας και όχι απλά άποψη;

Το tattoo είναι κάτι παραπάνω από μια μόδα της εποχής. Είναι ιδεολογία, είναι ο τρόπος να εκδηλώσεις τα πιστεύω σου, την ιδεολογία σου και αυτό που πρεσβεύεις. Αν και αποτελεί για πολλά χρόνια ταμπού θεωρώ ότι πλέον δεν υφίσταται η έννοια της μόδα αλλά μόνο η ανάγκη του καθενός από εμάς να αποτυπώσει πάνω στο κορμί του τον τρόπο που νιώθει και όλα όσα σκέφτεται.

12825333_681328491970694_1413434976_n

Athens Vibe ® 
*it’s all Athens to me!

© 2016 – 2017, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Talk That Talk

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!