Μην υπεραναλύεις τα πάντα. Χάνεται η μαγεία!

“Η υπερβολική ανάλυση και σκέψη σκοτώνει την ευτυχία σου.”

Μήπως είσαι και εσύ ανάμεσα στους πολλούς που όταν μπει κάτι στο μυαλό τους το επεξεργάζονται και το αναλύουν όσο περισσότερο γίνεται; Σου έχει γίνει κάτι εμμονή και κατακλύζεσαι από χιλιάδες σκέψεις με αποτέλεσμα να εξαντλείσαι;

Πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν κάτι πολύ και το καταστρέφουν πριν καν αρχίσει. Το υπεραναλύουν, δημιουργούν καταστάσεις, στεναχωριούνται, ανησυχούν και όλα αυτά στην ουσία έχουν δημιουργηθεί και ξεκινούν μέσα από το ίδιο τους το μυαλό. Η ικανότητά μας να εξερευνούμε και να γνωρίζουμε την εσωτερική μας πραγματικότητα είναι σημαντική, καθώς μας βοηθάει να βρούμε τον δρόμο μας και να κατανοήσουμε τον εαυτό και τα θέλω μας. Όταν όμως αυτό οδηγεί στην υπερβολή και δεν στηρίζεται σε ρεαλιστικές σκέψεις, δεν είναι καλό για το ίδιο το άτομο και τον περίγυρό του. Έτσι, δεν λύνονται τα όποια προβλήματα υπάρχουν, αντίθετα γίνονται μεγαλύτερα και δημιουργούνται και άλλα από το πουθενά! Η υπερβολική ανάλυση οδηγεί σε αρνητικές σκέψεις. Η αρνητικές σκέψεις οδηγούν στην αρνητική ενέργεια.

Δεν μπορείς να ζήσεις μια θετική και χαρούμενη ζωή αν σε διακατέχει ο αρνητισμός. Καλό είναι όταν θέλεις κάτι να είσαι προσεχτικός ως προς το πώς θα το χειριστείς. Αλλά τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. απ’όσο νομίζεις και η ζωή πιο μικρή απ’όσο υπολογίζεις. Σταμάτα να τα περιπλέκεις, δεν γίνεται να ελέγξεις τα πάντα! Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει. Δεν χρειάζεται να αναλώνεσαι σε ανούσιες σκέψεις και σε “αν”. Πού είναι ο αυθορμητισμός και η παιδικότητα σου; Τα έχασες αυτά κάπου μέσα στις αναλύσεις σου. Μην σκέφτεσαι το πριν, ούτε το μετά. Ζήσε το τώρα. Διασκέδασε, γίνε αυθόρμητος. Βρες την μαγεία και αν θες κάτι ρίσκαρε. Μην σκέφτεσαι πολύ, κάνε! Οι ζώνες ασφαλείας και τα όρια που βάζεις σε οδηγούν σε αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις. Γίνεσαι θύμα του μυαλού σου, χάνεις πολύτιμο χρόνο και στιγμές.. Αφέσου ελεύθερος και ζήσ΄το!

© 2016 – 2020, Andriana Kantari. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr