Παρακαλώ περιμένετε.

Αυτή η εκνευριστική ηρεμία χτύπησε πάλι. Το σπίτι άδειο, ησυχία. Μόνο ο ήχος από το κλιματιστικό και τα πλήκτρα του υπολογιστή. Αυτό που με φοβίζει όμως είναι ότι ξέρω τι ακολουθεί. Ηρεμία πριν την καταιγίδα βλέπεις. Είναι αυτή η στιγμή που περιμένεις, και οι μέρες περνάνε άκρως βασανιστικά μέχρι να γίνει το μεγάλο μπαμ. Η πυρηνική έκρηξη. Η έκρηξη που θα τα διαλύσει όλα στο πέρασμα της.

Αναμονή. Το χειρότερο συναίσθημα, να ξέρεις πως κάτι κακό πλησιάζει, και να μένεις άπραγος, να κοιτάς το κενό και να περιμένεις. Απλά να περιμένεις. Δε μπορείς να κάνεις και πολλά, γιατί αυτή τη φορά δεν είναι στο χέρι σου. Πόσο σε πονάει που δεν είναι στο χέρι σου; Πόσο θα ήθελες να είναι στο χέρι σου;

Είναι σα να κάθεσαι στην ταράτσα ενός κτιρίου, να νιώθεις πως τα θεμέλια του δεν είναι γερά, να καταλαβαίνεις πως έρχεται η στιγμή που θα κατεδαφιστεί και θα γίνει σκόνη κι εσύ να χαζεύεις τη θέα. Ωραία όμως που είναι η θέα. Σε κάνει να ξεχνάς την καταστροφή που έρχεται. Αυτό το συννεφάκι στο οποίο έχεις ανέβει και αρνείσαι πεισματικά -όντας πάλι παιδί που θέλει να περνάει πάντα το δικό του- να κατέβεις και να ζήσεις την πραγματικότητα.

Φοβάσαι πως ο,τι και να πεις η κατάσταση δε θα αλλάξει. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις ακούσεις. Όχι. Ξύπνα! Να προσπαθήσεις. Να δώσεις και το τελευταίο κομμάτι σου, να τζογάρεις, να ρίξεις και την τελευταία ζαριά. Που ξέρεις, μπορεί αντί για το τυπικό ασσόδυο να φέρεις και μια φορά εξάρες. Και μπορεί η καταιγίδα που θα έρθει να είναι απλά μια βροχούλα του καλοκαιριού, να είναι μια δροσιά μέσα στην αποπνικτική ζέστη. Κάτι που σου χρειαζόταν. Μπορεί πάλι και όχι.

© 2015, Μικαέλα Πανηγυροπούλου. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr