Περίπατος στους αιώνιους βράχους.

Γράφει ο Γιώργος Κωστόπουλος

Καλή παρέα, ωραίος καφές και μια ηλιόλουστη μέρα. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία για να απολαύσει κανείς μια αξέχαστη βόλτα στα σοκάκια και τους λόφους της Αθήνας.

Περπατώντας για πολύ ώρα κάτω από τον καυτό ήλιο, φτάνουμε στα σκαλιά που οδηγούν στα Βραχάκια της Ακρόπολης. Για όσους δεν έχουν επισκεφθεί αυτή τη τοποθεσία πάντα κυριαρχεί μέσα τους το αίσθημα της απορίας. Μα γιατί είναι τόσο γνωστή αυτή η περιοχή ενώ δίπλα της απλώνεται ολόκληρη Ακρόπολη; λένε όλοι πριν ανεβούν τα εικοσιπέντε, περίπου, σκαλιά.

Ανεβαίνοντας τα, μαζί με δεκάδες ακόμα άτομα (τουρίστες και φίλους) η ανυπομονησία γίνεται μεγαλύτερη. Η φαντασία προσπαθεί να δημιουργήσει κάποιες εικόνες για το πώς θα είναι η θέα. Φτάνουμε στην κορυφή. Ακολουθούμε τα δύσβατα μονοπάτια πίσω από τους εμπειρότερους. Πολλοί παραπατάνε οπότε ένα χέρι βοηθείας πάντα χρειάζεται. Η στιγμή που περιμέναμε ήταν πλέον γεγονός.

Η θέα ήταν υπέροχη. Σε όλα τα σημεία του ορίζοντα απλωνόταν η πιο ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης, η Αθήνα. Δεξιά και αριστερά παρατηρεί κανείς τους διάσημους λόφους της. Στο βάθος τα πλήθη των κατοίκων, των τουριστών και των επισκεπτών μοιάζουν να σκορπίζονται στα σοκάκια της πόλης ανάμεσα από τα πολύχρωμα κτήρια που στέκουν με χάρη κάτω από τον ελληνικό ήλιο. Πίσω μου στέκει ολοζώντανο το μνημείο της Ακρόπολης. Ο Ναός της Αθηνάς, ο Παρθενώνας, έλαμπε και μετέδιδε στον καθένα τα πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια ιστορίας του. Τα Βραχάκια της Ακρόπολης αποτελούν την καλύτερη εισαγωγή για να κατανοήσει κάποιος τη μαγεία του διάσημου Βράχου της Ακρόπολης.

Κοιτάζοντας αυτή τη θέα και έχοντας δίπλα μου ανθρώπους που αγαπώ, ένοιωσα πολύ τυχερός. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία που προτείνω σε όλους. Η εξερεύνηση της Αθήνας, δεν μπορεί να θεωρείται πλήρης αν δεν συνοδευτεί από μία, τουλάχιστον, επίσκεψη στην περιοχή της Ακρόπολης. Ο περίπατος στους πλακόστρωτους δρόμους, πλάι στους πλανόδιους πωλητές, σε μεταφέρει σε μια πιο κλασσική έκδοση της πρωτεύουσας, μακριά από το θόρυβο των αυτοκινήτων και των υποχρεώσεων των ανθρώπων.

Δοκιμάστε μια βόλτα σε αυτή τη περιοχή του Κέντρου των Αθηνών. Πάρτε μαζί σας αυτούς που αγαπάτε, και που θέλετε να μοιραστείτε μαζί τους νέες εμπειρίες, και εξερευνήστε την πιο φυσική γωνιά της πρωτεύουσας. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και επιτυχημένη. Ο δρόμος είναι πάντοτε ανοικτός την ώρα που τα αιώνια μνημεία περιμένουν να γίνουν μια σπουδαία ανάμνηση στο μυαλό κάθε ανθρώπου.

© 2017 – 2019, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Unfiltered Chaos

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!