Σεξ: Σε μια άλλη ανάγνωση

Κείμενο: Labis VisVitalis

Σε πόσους και πόσοι σου μιλάνε για σεξ καθημερινά;
Σε πόσες συζητήσεις βίωσες αυτή την κουλ συμπεριφορά πάνω στο θέμα του σεξ; Αν όχι εσύ, πόσους γνωρίζεις να έχουν εφαρμογές με χαρακτήρα και σκοπό το σεξ;

Σεξ. Έτσι απλά, σεξ!

Όχι φίλε αναγνώστη, δεν είναι απλά ”σεξ”. Εμείς το κάναμε απλό. Και ξέρεις κάτι; Προσωπικά, αυτός ο μηχανιστικός χαρακτηρισμός που δίνεται, μου σπάει τα νεύρα. Όπως και η κάθε πρόταση που ακούω για το σεξ, μιας και είναι ανιαρό.

Βασικά, δεν μιλάμε για σεξ, αλλά γυμναζόμαστε λεκτικά, γλωσσικά μέσω των σεξουαλικών ονείρων αλλά και των  απωθημένων μας, πείθοντας τον εαυτό μας και παλεύοντας να πείσουμε και τους γύρω μας πως μιλάμε για σεξ. Παλεύουμε για άνεση, για μηδενικούς φραγμούς, για σεξουαλική συμπεριφορά. Πώς μπορείς να προδίδεις και να μοιράζεις τη σεξουαλική σου συμπεριφορά; Είσαι τόσο ειλικρινής ή απλά βρήκες ακόμα μια λάσπη για να καλύψεις πτυχές του φοβισμένου και μη ανεπτυγμένου εαυτού σου;

Το σεξ δεν είναι μυστικό. Αλλά έχει μυστήριο. Εκείνο το ζωντανό, το ζωτικό, που εκπορνεύει την έλξη στα μάτια σου, στους χτύπους σου, ακόμα και στη φωνή σου. Είναι εκείνο το βρώμικο μυστικό που μοιράζεσαι ενδόμυχα με εκείνους τους ανθρώπους που επιζητούν από εσένα ακόλαστες ιδέες.

Αυτό θέλω. Ακόλαστες ιδέες. Αυτές αποτελούν το μοχλό για κάθε σεξουαλική συμπεριφορά, για κάθε μυστικό και για κάθε έλξη. Όλα γύρω σου ταχύρυθμα, όλα σε fast forward (για να μιλήσω και στη γλώσσα σου).

Μιλάμε για σεξ, αναλύοντας τα πάντα γύρω αλλά και πάνω σε αυτό. Τι πρέπει και πως πρέπει να γίνει! Τι έχει και τι δεν έχει η κάθε στάση, ορμή, στιγμή!

Πουθενά δεν άκουσα για το τι δεν έχει και τι δεν υπάρχει στο σεξ.
Τι, εν τέλει, δεν υπάρχει στο σεξ και το κάνει τόσο μηχανιστικό.
Ξέρεις τι δεν υπάρχει; Δεν υπάρχει ουσιαστικά ακολασία.
Ακολασία, θα πει ο τρόπος ζωής χωρίς ηθικούς φραγμούς κυρίως προς τη σεξουαλική σου συμπεριφορά. Αυτή λείπει!
Λείπει από τη ζωή μας ουσιαστικά, η ζωή.

Πολλές φορές, η λέξη ‘υπάρχω’ υπερισχύει και έτσι απλά υπάρχουμε μέσα στη μάζα, στο χώρο αλλά και στο χρόνο, γυμνάζοντας παράλληλα μαζί με άλλους τα όσα φανταζόμαστε πως κρύβει το ‘ζω’. Κανένας τρόπος, καμιά συμπεριφορά, κανένα μυστικό. Απλά εικασίες και ζωηρές περιγραφές.

Ανιαρό.

Όπως και να χει να θυμάσαι τα έξης:
Δεν υπάρχει εκείνο το μικρό βρώμικο μυστικό.
Δεν υπάρχει εκείνη η φρίκη που ενισχύει την έλξη.
Με μια λέξη, δεν υπάρχει ουσιαστικά, ακολασία!

© 2015, Μιχάλης Βούρκος. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr