Sisters Of Creation: “Είμαστε κορίτσια των 80’s και θα μας έλεγες σίγουρα geeks”.

Συνέντευξη: Georgina Napolitano

Η Ιφιγένεια και η Ανδριάνα Κουταλιανού είναι δυο αδερφές από την Θεσσαλονίκη που έχουν δημιουργήσει ένα πολύ διαφορετικό και αξιόλογο brand με ρούχα. Τα SOC Clothing εκτός από ξεχωριστά patterns με βλέψεις να κολακεύουν όλα τα σωματότυπα είναι και ιδιαιτέρως οικονομικά. Αξίζει να μάθετε την ιστορία τους.

Stories

Τι σημαίνει SOC clothing; Πώς σας ήρθε η ιδέα του ονόματος;

SOC είναι τα αρχικά του Sisters Of Creation. Η ιδέα μας ήρθε μέσα σε 5’ λεπτά! Ασχολιόμουν τότε με το Νεφέλωμα του Αετού και το Pillars Of Creation. Αυτόματα γεννήθηκε η ιδέα μιας και είμαστε δυο αδερφές… που δημιουργούν!

Με ποιο κριτήριο φτιάχνετε τα ρούχα σας;

Δημιουργούμε σχέδια και ρούχα που θα κάνουν τις γυναίκες που τα φοράνε να νιώθουν ξεχωριστές! Πάνω από όλα φτιάχνουμε ρούχα που αρέσουν πρώτα σε εμάς!

Ακολουθείτε τη μόδα ή θεωρείτε πως τη διαμορφώνετε κατά κάποιο τρόπο;

Όχι… δεν ακολουθούμε για κανένα λόγο τη μόδα. Δεν ξέρω αν τη διαμορφώνουμε αλλά σίγουρα θέλουμε να κάνουμε ρούχα τα οποία δεν θα τα βρεις σε καμία άλλη εταιρεία! Χαρακτηριστικό μας παράδειγμα είναι τα Suspender leggings όπου τα φτιάχνουμε μόνο εμείς στην Ελλάδα. Είναι το σήμα κατατεθέν μας.

Γιατί τέτοια αγάπη για τα comics και δε για το διάστημα;

Είμαστε κορίτσια των 80’s, μεγαλώσαμε διαβάζοντας comics και θα μας έλεγες σίγουρα geeks. Επίσης όσον αφορά το διάστημα τη μεγάλη αγάπη την έχω εγώ, η Ιφιγένεια, οπότε μέχρι να γίνω κάποια στιγμή αστροναύτης βγάζω τη τρέλα μου στα ρούχα μας!

Τα ρούχα σας με τα ξεχωριστά pattern θεωρείτε πως κολακεύουν όλους τους τύπους των γυναικείων σωμάτων;

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω στόχος μας είναι να κάνουμε τις γυναίκες να νιώθουν ξεχωριστές! Όποιος και αν είναι λοιπόν ο τύπος του σώματος τους φορώντας τα ρούχα μας νιώθουν αυτοπεποίθηση και άνετες με τον εαυτό τους και το σώμα τους. Εξάλλου και αυτός είναι ο λόγος που στις φωτογραφίσεις μας δεν βάζουμε μοντέλα αλλά νέα παιδιά σαν και εμάς.

Το γεγονός πως βρίσκεστε στην Θεσσαλονίκη δημιούργησε κάποιο θέμα στη δουλειά σας, όπως στις πωλήσεις;

Καθόλου! Η Θεσσαλονίκη είναι μεν η βάση μας αλλά λαμβάνουμε αγάπη από όλη την Ελλάδα, Κύπρο και πλέον και από το εξωτερικό.

Θεωρείτε τα εμπορεύματα σας οικονομικά; Σε τι τιμές κυμαίνονται;

Ναι, για αυτό που προσφέρουμε σίγουρα! Τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε έρχονται από την Ιταλία και σχεδόν όλα τα σχέδια πάνω στα ρούχα μας είναι από συνεργασίες με ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Tom Colbie, βασικός συνεργάτης μας από την Ιταλία, ο Σίγμα Γάμμα από την Αθήνα και άλλοι πολλοί. Οι τιμές κυμαίνονται από 40€ έως 65€.

Η τελευταία σας φωτογράφιση ήταν ιδιαιτέρως καλοκαιρινή και In Fashion. Πείτε μας λίγα λόγια για τα μαγιό της νέας σας καλοκαιρινής συλλογής.

Είναι η πρώτη μας συλλογή με μαγιό και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενες γιατί ο κόσμος τα είχε ήδη αγαπήσει από τα Sneak Peek που ανεβάζαμε! Τα σχέδια τα δουλεύαμε όλο το χειμώνα με τους δυο καλλιτέχνες γιατί το αποτέλεσμα που θέλαμε να έχουμε ήταν όταν βλέπεις τα μαγιό μας στη παραλία να λες… ναι, αυτό πρέπει να το αποκτήσω!

Ποιο είναι το μότο σας;

Outta Space! Είναι το μότο για πολλά κομμάτια που έχουμε βγάλει έως τώρα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να είσαι λάτρης του διαστήματος για να μας αγαπήσεις. Απλά εμείς αγαπάμε τόσο πολύ αυτό που κάνουμε, που προχωράμε πάντα με στόχο το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεχωριστό και… outta space!

socclothing

Athens Vibe
*it’s all Athens to me!

© 2017 – 2018, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Talk That Talk

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!