Σωκράτης Ρωμανίδης

Athenian [uh-thee-nee-uh n]
(n.) a native or citizen of Athens, Greece.

 Σωκράτης Ρωμανίδης a.k.a @sokratisrom, 27 ετών, ηθοποιός και instagrammer

Αγαπώ την Αθήνα γιατί…

Μπορεί να συνδυάσει τα πάντα, θάλλασα και βουνά, παρέα και μοναχικότητα, βόλτα και δουλειά, αγάπη και μίσος. Εχει τόσο μεγάλο εύρος επιλογών που κανένας δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στην υπόσταση της, και κατά συνέπεια κανένας  δεν έχει το περιθώριο να βαρεθεί.

Αντιπαθώ την Αθήνα γιατί…

Δεν είναι εύκολο να αντιπαθήσω την Αθήνα αλλα αν υπάρχει κάτι που μισώ ιδιαιτερως είναι τα graffiti που υπάρχουν σε κάθε γωνία  ασχημαίνοντας μέχρι και μνημεία. Το θεωρώ ασέβεια προς τον πολίτισμό μας να καταστέφουμε την ιδια μας την πόλη με αυτό τον τρόπο.

Αν η Αθήνα είχε το πρόσωπο σου, πώς θα έμοιαζε;

Η Αθήνα έχει ήδη το πρόσωπο μου καθώς και 3 εκατ. διαφορετικών Άνθρωπων .Η πολυδιάστατη  όψη της αλλάζει συνέχεια , γι αυτό κι ποτέ κάνεις δε πρόκειται να τη συνηθίσει  , γι αυτό και πάντοτε θα είναι διαχρονική και επίκαιρη.

 

Περατζάδα μετά τις 00:00, η ιδανική διαδρομή;

Μακράν η καλύτερη διαδρομή είναι κατά το σούρουπο στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέχρι και το Θησείο παρέα με τις μουσικές που θα σε ακολουθούν καθόλη την διάρκεια του περιπάτου. Θα ακούσει κανείς από φισαρμόνικα μέχρι κιθάρα και μπουζούκι.

 Ξυπνάς το επόμενο πρωί και η Αθήνα έχει μόνο 3 δρόμους, ποιοι είναι αυτοί;

Η Δ.Αρεοπαγίτου, η Ευριπίδου και Λεωφόρος ποσειδώνος. Ο κάθε δρόμος για διαφορετικό λόγο.

H μεγαλύτερη αλητεία που έχεις κάνει σ’ αυτή την πόλη;

 Δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί αλητεία αλλα ο ενθουσιασμός μου να γνωρισω την πόλη κατά το πρώτο έτος  που ήρθα με έκανε να περπατήσω από  το  Περιστέρι  μέχρι  και το Πολυτεχνείο με τα πόδια . Το άγνωστο πάντα με εξίταρε.

Κέντρο ή αποκέντρωση;

Συνδυασμός και των δύο. Μπορεί το κέντρο καμια φορά να έχει  έντονους ρυθμούς αλλα τη ζωντάνια του δεν θα τη βρεί κανείς σε καμία άλλη ευρωπαική πρωτεύουσα.

Ποια φωτογραφία της Αθήνας θα μας έδινες για να ποστάρουμε στο Instagram του Athens Vibe και με τι hashtags;

 

#athens #beautyofgreece #zappeio

 Αγαπημένο σύνθημα σε τοίχο;

Η αγκαλία σου η πιο ωραία φυλακή μου, να κλειστώ να σκάσω, λίγο να ξεχάσω.Να μείνει κι ο νούς για λίγο ανάπηρος.

First secret date;

Φυσικά στην πνύκα με μια μπύρα και καλή παρέα. Καμια φορά τα πιο όμορφα μέρη είναι αυτά που το ανθρώπινο χέρι δεν τα έχει αγγίξει καθόλου.

 Αν υπάρχει παράδεισος τότε είναι…

Μια όμορφη θέα σε συνδυασμό με πολύ φώς και καθαρό αέρα. Η κορυφή του λυκαβηττού θα μπορούσε να είναι ένα από αυτα τα μέρη.

 Αν η Αθήνα είχε νότες, ποιο τραγούδι θα ήταν;

Είναι ένα τραγούδι που στο άκουσμα του μου θύμισε ξεγνοιασιά και μυρωδιά από παλιά Αθήνα. Μια είδους ανεμελιά που όσο περνάει ο καιρός είναι και πιο δύσκολο να τη βρεις.

Η Αθήνα και εσύ. Μια ιστορία…

Τι να πρωτοθυμηθώ. Αυτό που μου έρχεται πρώτο στο μυαλό ειναι την ημέρα που έκανα το πρώτο κου γύρισμα. Θυμάμαι ήταν αρκετά μακρυά. Πήρα το μέτρο και μετά το λεωφορείο και βρέθηκα σε μια περιοχή σχεδόν έρημη. Ήμουν τόσο αγχωμένος να τα παω καλά και τώρα είχα ακόμα ένα πρόβλημα. Μόλις τελείωσαν τα γυρίσματα είχε νυχτώσει. Έπρεπε λοιπόν να περπατήσω μέχρι τη στάση του λεωφορείου σε έναν χωματόδρομο περίπου 1,5χλμ χωρίς φώτα.  Είχα αρχίσει να τρομάζω και ένιωθα πως τώρα είμαι μονος και πρέπει να βρω λύση άμεσα. Ευτυχώς για καλή μου τύχη πέρασε μια κοπέλα από την παραγωγή και προθυμοποιήθηκε να με μεταφέρει μέχρι το μέτρο. Τελικά στην Αθήνα δεν είσαι ποτέ μονος. Πάντα κάπου θα υπάρχει κάποιος κοντά σου πρόθυμος να κάνει το κάτι παραπάνω.

© 2018 – 2020, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Athenian Project

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!