Stella Karabakaki

Athenian [uh-thee-nee-uh n]
(n.) a native or citizen of Athens, Greece.

Στέλλα Καραμπακάκη, ή αλλιώς @TheBitch, 29
Απόφοιτος ΕΚΠΑ, συγγραφέας, κωμικογράφος και καλλιτέχνης εις το σύνολον.

Αγαπώ την Αθήνα γιατί…
Μεγαλώσαμε μαζί, κοντά τρεις δεκαετίες τώρα. Με έμαθε και την έμαθα, αλλάξαμε και οι δυο, γκρινιάξαμε ίσως η μία για την άλλη, αλλά είμαστε ακόμα εδώ.

Αντιπαθώ την Αθήνα γιατί…
Μοιάζει με μονογαμική σχέση. Όσο και να θέλω να δω κάτι άλλο, να πάω κάπου αλλού, πάντα μου λείπει, πάντα τη ζητάω και πάντα την προτιμώ.

Αν η Αθήνα είχε το πρόσωπο σου, πώς θα έμοιαζε; 

Περατζάδα μετά τις 00:00, η ιδανική διαδρομή;
Ζωοδόχου Πηγής, στροφή στην Αραχώβης, Στουρνάρη, Μπόταση, κι έπειτα Κωλέττη, δεν ξέρω αν μπορώ να μετρήσω πόσα καλοκαιρινά βράδια έχω κάνει αυτόν τον κύκλο και πόσες σκέψεις έχω βάλει σε σειρά περπατώντας στους γνώριμους αυτούς δρόμους.

Ξυπνάς το επόμενο πρωί και η Αθήνα έχει μόνο 3 δρόμους, ποιοι είναι αυτοί;
Θα έλεγα τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, γιατί είναι από τους πρώτους δρόμους που έμαθα μεγαλώνοντας. Την Κωλέττη, γιατί πού αλλού θα πηγαίνω αν εξαφανιστεί, και την Διονυσίου Αεροπαγίτου.

H μεγαλύτερη αλητεία που έχεις κάνει σ’ αυτή την πόλη;
Θα ακουστεί γλυκανάλατο, αλλά αν πρέπει να διαλέξω τη μεγαλύτερη θα πω πως έχω ερωτευτεί, πολύ. Όλα τα υπόλοιπα δεν ήταν και τόσο μεγάλες «αλητείες» όσο νόμιζα τελικά.

Κέντρο ή αποκέντρωση;
Σίγουρα κέντρο. Στο κέντρο βρίσκεσαι στην καρδιά των εξελίξεων και των γεγονότων. Όλα τρέχουν, κι εσύ μαζί τους, μπορείς σε ελάχιστο χρόνο να βρεθείς ανάμεσα σε κόσμο, μαγαζιά, φασαρία, ή να διαλέξεις μια ήσυχη γωνιά για να μείνεις μόνος σου με τις σκέψεις σου.

Ποια φωτογραφία της Αθήνας θα μας έδινες για να ποστάρουμε στο Instagram του Athens Vibe και με τι hashtags;

#athens #wine #mylife

Αγαπημένο σύνθημα σε τοίχο;
-Θα μ’ αγαπάς ο κόσμος να χαλάσει;
-Ο κόσμος έχει ήδη χαλάσει κι εγώ ακόμα σε αγαπώ.

First secret date;
Secret… υπάρχουν τελικά αυτά άραγε;
Σε κάποιο από τα στενά των Εξαρχείων, έχει τόσα ωραία μαγαζιά και μέρη η περιοχή. Ανάλογα τη διάθεση λοιπόν, τη δική μου και του… date!

Αν υπάρχει παράδεισος τότε είναι…
…σαν ζεστό ανοιξιάτικο μεσημέρι, με παγωμένο λευκό κρασί και καλή παρέα.

Αν η Αθήνα είχε νότες, ποιο τραγούδι θα ήταν; 

Η Αθήνα και εσύ. Μια ιστορία…
Αδύνατον να διαλέξω μόνο μία. Σχεδόν όλες μου οι ιστορίες στην Αθήνα ζουν και αναπνέουν εξάλλου. Φιλίες, σχέσεις, χωρισμοί, έρωτες, απογοητεύσεις, ένας γάμος, ένα παρατημένο γκριφόν που πλέον κοιμάται αγκαλιά μου τα βράδια, βιβλία, βίντεο, καλοκαίρια, χειμώνες, μεθύσια, μουσικές, αποχωρισμοί και συναντήσεις εκ νέου – σάμπως υπάρχει και κάποια ιστορία στη ζωή μου που να μην έχει μέσα της και κάτι από Αθήνα; Αδύνατον λοιπόν να διαλέξω μια ιστορία και μόνο.

Αν η Αθήνα είχε στόμα να μιλήσει, τι θα μας έλεγε;
Όλες αυτές τις ιστορίες που δεν μπορώ να πω εγώ. Όχι μόνο τις δικές μου. Θα έλεγε και όλων των υπόλοιπων ανθρώπων, που τρέχουν βιαστικοί, προσπερνάνε ο ένας τον άλλον, ή γνωρίζονται τυχαία, και μαγικά μπλέκονται οι ζωές τους και δένουν, και μόνο η ίδια η πόλη ίσως να ξέρει στην πραγματικότητα τι θα γινόταν να κάποιος είχε λίγο βιαστεί ή λίγο καθυστερήσει, αν κάποιος είχε προλάβει το λεωφορείο, αν κάποιος είχε αποφασίσει τελικά να πάει εκείνη τη μεγάλη βόλτα μέχρι το κέντρο ή να μείνει στο σπίτι…

Κάνε την τελευταία ερώτηση στον επόμενο Athenian
Αν η Αθήνα ήταν ιστορία αγάπης, τι τέλος θα είχε;

© 2018 – 2020, Παναγιώτης Ρίνος. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Athenian Project

Παρορμητικός, υπερβολικός και fan του καναπέ και της Βυσσινάδας. Μπορεί να τον δείτε να χορεύει pop μουσικές στο μετρό ή να γλύφει την μαγιονέζα απο τα δάχτυλά του σε κάνα burger bar. Ψευτοχάκερ και ανίκανος να καρφώσει ένα καρφί ΜΗΝ του εμπιστευθείτε ποτέ την συσκευή του κινητού σας.