Στην Κυψέλη… η ανηφόρα μου με περιμένει!

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε καταφέρει να μένετε εκεί που θέλετε, να δουλεύεται κάπου που αγαπάτε και να κάνετε καθημερινά αυτό που θέλετε, άλλα εγώ είμαι ένας από αυτούς. Ίσως είμαι ένα άτομο που δεν έχει πολλές απαιτήσεις και είμαι ευχαριστημένος με όλα αυτά που του φέρνει η ζωή ή μπορεί να προσπάθησα πολύ για να πραγματοποιήσω αυτό που τελικά ήθελα όπως ακριβώς το είχα ονειρευτεί.

Δεν έχει σημασία αν γεννήθηκες ή μεγάλωσες στην Κυψέλη, η γειτονιά αυτή από την πρώτη στιγμή που πατάς το πόδι σου, ή την ρόδα του αυτοκινήτου σου (χωρίς φυσικά να μπορείς να παρκάρεις) σου δίνει μια αίσθηση ότι ή την αγαπάς ή την μισείς.

photo by @felonis_panagiotis_

Εγώ λοιπόν την αγαπάω, γιατί βλέπω καθημερινά τα αρχοντικά vibes που είναι στοιχειωμένα εδώ, γιατί είναι μια επαρχεία στην Αθήνα, γιατί ΔΕΝ είναι μια επαρχεία στην Αθήνα αλλά ένα big chaos και γιατί εμείς εδώ στην Κυψέλη έχουμε λόγους να νιώθουμε όμορφα! Συνυπάρχουμε σε μια Πολυπολιτισμικότητα  που μόνο καλό μας κάνει, ψωνίζουμε από παραδοσιακά Mini markets και παλιακούς φούρνους που μοσχομυρίζουν σπιτικό κρουασάν και είμαστε περήφανοι για την Φωκίωνος που αν και μοιάζει πασέ, πίστεψέ δεν είναι.

Αρκεί μια βόλτα στο Ρόκα και Ρόδι ή στο Tsibi Tsibi για να αντιληφθείς ότι ο όρος urban εδώ είναι σαν να έχει εδώ τον θρόνο του.

Photo by @karderinos

Οι προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια σε αυτήν την τόσο παρεξηγημένη γειτονιά αποδίδουν σιγά σιγά καρπούς, η κυψέλη αλλάζει και σαγηνεύει με τον χαρακτήρα της! Η Πολυπολιτισμικότητα  έχει δώσει τον δική της όμορφη πινελιά, η πλατεία Αγίου Γεωργίου έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα και η δημοτική αγορά κυψέλης δεν σταματάει να κάνει εντυπωσιακές δράσεις… φυσικά έχουμε ακόμα να ανέβουμε μια μεγάλη “ανηφόρα” και αναφέρομαι στους επερχόμενους σταθμούς του Μετρό που θα τελειοποιήσουν αυτές εδώ τις γειτονιές.

photo by @theoteom

Στην κυψέλη ξέρουμε καλά από ανηφόρες και θα την ανέβουμε και αυτήν, φυσικά δεν χρειάζεται να περιμένεις αυτό για κάνεις μια επίσκεψη σε αυτή την cult γειτονιά της Αθήνας αφού σε 15 λεπτά με Τρόλεϊ από το Σύνταγμα είσαι κιόλας εκεί!

Περισσότερα δικά μου Athenian Vibes μπορείς να βρεις στο Karderinos.gr

© 2018 – 2020, Παναγιώτης Ρίνος. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Unfiltered Chaos

Παρορμητικός, υπερβολικός και fan του καναπέ και της Βυσσινάδας. Μπορεί να τον δείτε να χορεύει pop μουσικές στο μετρό ή να γλύφει την μαγιονέζα απο τα δάχτυλά του σε κάνα burger bar. Ψευτοχάκερ και ανίκανος να καρφώσει ένα καρφί ΜΗΝ του εμπιστευθείτε ποτέ την συσκευή του κινητού σας.