The Canvas Concept!

Γράφει η Τζορτζίνα Πολιτάνου

Η Στέλλα Τσιπλάκη είναι μόλις 22 ετών και αγαπάει πολύ τη μόδα. Η ίδια δημιουργεί ρούχα και κοσμήματα δίνοντας τους ένα ξεχωριστό στυλ, γιατί άλλωστε πόσο ανιαρό θα ήταν εάν όλες αναλωνόμασταν από την ίδια μόδα. Για το λόγο αυτό της ζήτησα να μου παραχωρήσει μια αποκλειστική συνέντευξη για το Athens Vibe.

the interview

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για το brand σας;
Θα σου φανεί πολύ περίεργο αν σου πω πως δεν θυμάμαι πως ξεκίνησαν όλα; Ποια ήταν η μέρα που το αποφάσισα ; Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ζωγραφίζω. Όταν λοιπόν μεγαλώνοντας είδα πόσο δύσκολο είναι να πουληθεί ένας πίνακας στην Ελλάδα του 2015 τον πήρα και τον έκανα μπλουζάκι. Μάλλον κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

Γιατί επιλέξατε τη συγκεκριμένη επωνυμία  “The Canvas Concept”;
Αυτό είναι μία πολύ αστεία και επίπονη ιστορία. Αν με ρωτάς ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι. Το όνομα. Ιδέες είχα πάντοτε πάρα πολλές. Στο όνομα όμως δυσκολεύτηκα. Ήξερα ότι όταν το ακούσω θα ξέρω ότι είναι αυτό, αλλά δεν το έβρισκα. Είχα λοιπόν καταλήξει και ήταν όλα έτοιμα, όταν μια μέρα πριν εκδοθούν οι κάρτες ένας καλός μου φίλος μου έδωσε την ιδέα: «Πρέπει να βρεις έναν όρο ζωγραφικής!», μου είπε. Ξεκίνησε να μου αραδιάζει λέξεις και τότε την άκουσα… “Canvas” : ένας εξαιρετικός και αδιαπέραστος από το νερό τύπος υφάσματος που χρησιμοποιείται εκτός των άλλων σαν επιφάνεια ζωγραφικής. Αυτό ήταν.

Ασχολείστε με το κομμάτι της μόδας ενεργά ή ξεκίνησε όλο αυτό σαν χόμπι;
Στην πραγματικότητα νιώθω ότι δεν έχω ξεκινήσει ακόμα. Είμαι στο στάδιο που υλοποιώ τις ιδέες μου και προετοιμάζω το μέλλον μου για το τι θέλω να κάνω. Μου αρκεί που στα 22 μου έχω βρει τον δρόμο μου, αλλά το canvas έχει πολύ δουλειά ακόμη.

Τι ενώνει θεωρείτε την ομάδα σας;
Δεν έχω ομάδα. Έχω πολύ καλούς φίλους. Ξέρω ότι θα σου ακουστεί παράξενο αλλά στην ουσία το πλαισιώνω μόνη μου. Ωστόσο ακόμη και όταν χρειάζεται, δεν έχω πάρει κανέναν ξένο, μέχρι στιγμής, να τον κάνω συνεργάτη μου. Δες το από το πιο απλό. Τα μοντέλα είναι όλες φίλες μου. Και το αγαπώ αυτό. Γιατί είναι η καθεμιά τους τόσο ξεχωριστά όμορφη. Είναι «εγώ», «εσύ», «αυτή» και «εκείνη εκεί απέναντι».

Τι θα φορεθεί φέτος;
Εσύ τι θα φορέσεις; Εσύ ποια θέλεις να είσαι; Αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία.

the-canvas-concept-cover

Με ποιο κριτήριο φτιάχνετε τα ρούχα και τα κοσμήματα σας;
Με το κριτήριο ότι όταν το πάρεις σπίτι σου δεν θα το πετάξεις στον καναπέ, αλλά θα το κρεμάσεις στον τοίχο. Μην ξεχνάς εξάλλου ότι είναι πάντα μια ζωγραφιά πάνω σε ένα κομμάτι ύφασμα. Έπειτα σκέφτομαι πάντα ότι θέλω να έχει κάτι το μοναδικό. Δεν βρίσκω τον λόγο να βγάλω στην αγορά κάτι που ήδη υπάρχει. Θέλω να βγάλω νέες ιδέες. Στην τέχνη δεν υπάρχει παρθενογένεση φυσικά, αλλά προσπαθώ πάντα να δίνω ένα κομμάτι του εαυτού μου. Αυτό νιώθω ότι από μόνο του το κάνει μοναδικό.

Τι είναι η μόδα για εσάς;
Σίγουρα με επηρεάζει. Σίγουρα δεν την ακολουθώ.

Η ιδέα της ενσωματωμένης γούνας σε military,cowboy και jeans style blazer πώς σας ήρθε;
Αγαπώ γενικά τις αντιθέσεις. Θα με δεις να φοράω στρατιωτικό τζάκετ με καρό κόκκινο πουκάμισο. Αγαπώ το all time classic, street style που εμπνέει το jean levis, με το classic της γούνας. Αγαπώ το casual του 100% cotton
t-shirt με το elegant style της διαφάνειας στην πλάτη. Αυτό νομίζω εξηγεί πολλά.

Θεωρείτε πώς οι τιμές σας κυμαίνονται σε λογικά πλαίσια ώστε να μπορεί το αγοραστικό κοινό να είναι μεγάλο;
Προσπαθώ πολύ. Δεν ξέρω αν τα καταφέρνω πάντα. Πρέπει να σκεφτείς όμως ότι πολλά κομμάτια είναι limited edition, ενώ άλλα είναι βασισμένα στο motto του canvas “do it your way”. Π.χ επιλέγεις εσύ τι θέλεις να γράφει το στρατιωτικό σου. Ποια φράση σε αντιπροσωπεύει περισσότερο. Για να σε βοηθήσω να το καταλάβεις καλύτερα είναι μια φράση που πλησιάζει λίγο στο γενικό νόημα : “It’s for you, but not for all”.

Τι εύχεστε στο “Athens Vibe”;
Να είστε όλοι καλά, και να μην σταματάτε ποτέ να δημιουργείτε. Κάθε είδους δημιουργία. Να κυνηγάτε πάντα τα όνειρά σας και ό,τι νιώθετε να το κάνετε τώρα. Μην πέφτετε στην παγίδα της αναβολής. Το κακό με εμάς τους ανθρώπους είναι ότι νομίζουμε ότι έχουμε χρόνο. Δεν έχουμε!

© 2016 – 2019, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Unfiltered Chaos

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!