Θερινό Σινεμά Χυτήριον: Έξοδος με φόντο τα αστέρια.

Είσαι φοιτητής , είσαι εργαζόμενος, είσαι γονιός , δεσμευμένος ή single σε αυτή τη χαοτική πόλη , έχεις καλοκαιρινή διάθεση αλλά όχι χρόνο και χρήμα για διακοπές ;
Κι όμως η Αθήνα μπορεί να σου προσφέρει υψηλά πολιτισμικές νύχτες , άκρως διαφορετικές που να σε κάνουν να αποδράσεις από όλα αλλά αποκομίζοντας και κάτι πιο βαθύ.

Σκεφτήκαμε να ψάξουμε αυτή τη φορά όχι ακριβώς στέκια αλλά εναλλακτικούς τρόπους ψυχαγωγίας στη πόλη ειδικά τώρα που μπήκε και ο Αύγουστος και οι δρόμοι σιγά σιγά αδειάζουν για τα καλά.
Έτσι αναζητήσαμε χώρους δωρεάν προβολής ταινιών, ένα είδος δηλαδή θερινού σινεμά που δεν έχει την οικονομική επιβάρυνση εισόδου και μπορεί να νιώσεις το καλοκαιρινό αεράκι που έχει η Αθήνα μας μετά τις 11 έντεκα το βράδυ που ίσως να μην το είχες ανακαλύψει μέχρι τώρα.
Και η πρώτη μας επιλογή ήταν το Θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟΝ , το σημείο πολιτισμού που βρίσκεται στην Ιερά Οδό 44 πολύ κοντά στο σταθμό μετρό Κεραμεικός.

Ο χώρος είναι πολύ προσεγμένος με vintage καρέκλες αλλά και διακόσμηση , σου θυμίζει αυτές τις καλές θεατρικές παραστάσεις , τις παλιές που ακόμα και ο χώρος απέπνεε τέχνη. Φυσικά και υπάρχει και το απαραίτητο μπαρ από το οποίο θα προμηθευτείτε την δροσερή μπύρα που θα σας κρατήσει συντροφιά στην προβολή της ταινίας.
Πόσο πιο καλοκαιρινή , εναλλακτική μπορεί να είναι μια βραδιά με συντροφιά , μια καλή παρέα, μια καλή ταινία, ταβάνι τα αστέρια και ένα δροσερό ποτό.

Μην κάθεστε στη βεράντα κατεβάζοντας ταινίες , κανονίστε την επόμενη προβολή σας στο θέατρο Χυτήριον , και θα μας θυμηθείτε.
Ποιος χρειάζεται τα νησιά , όταν αυτά υπάρχουν σε τόσες γωνιές της Αθήνας;

Κείμενο: Γιούλη Τυροκομάκη

Photos: @chytirio_simeio_politismou
Featured photo by @_soulbreeze

© 2018 – 2020, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under radar

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!