Τι να την κάνεις την Χαβάη όταν έχεις την Αθήνα στα πόδια σου!

athview2

Το κέντρο της Αθήνας από την άλλη προσφέρει ποικιλία μαγαζιών που η ομορφιά των οποίων είναι καλά κρυμμένη. Οι στοές Αρσακείου, Σπυρομήλιου, Κοραή, Πραξιτέλους, Νικολούδη, Βιβλίου, Ειρηνοδικείου, Τρικούπη, Πεσμαζόγλου, Λαιμού, Όπερας, Ορφανίδου, Ρόμβης, Θεμιστοκλέους και Λεωχάρους διαθέτουν μαγαζιά για όλα τα γούστα. Μικρά καφέ, άλλα παραδοσιακά και άλλα πιο μοντέρνα, συνδιαλέγονται με βιβλιοπωλεία και κάθε λογής μικρά μαγαζιά συγγράφοντας ένα  διήγημα χαλάρωσης στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Περιοχές όπως το Μετς, Το Παγκράτι, το Μεταξουργείο, η Ν. Φιλαδέλφεια, ο Βοτανικός, ο Κεραμεικός,  η Πετρούπολη, το Αιγάλεω και γενικά η Παραλιακή διαθέτουν roof bars με άφατη θέα!! Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι δεν διαθέτουν μόνο roof bars. Στα στενά αυτών των περιοχών –και όχι μόνο- υπάρχουν bars και καφέ που αδημονούν να τα ανακαλύψετε. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τα: A for Athens, 360ο , Λουκούμι bar, Ταράτσα bar, Cityzen, 45 Μοίρες, Bios, Galaxy bar, Apolis, Terra Petra, Couleur Locale, Santa Botella, Skyfall, White Noise.

Δεν θα μπορούσα να κλείσω αυτό το άρθρο χωρίς να σας πω για τις παραλίες της Αθήνας. Ναι, η ώρα της θάλασσας έφτασε επιτέλους. Ποιος είπε πως η Αθήνα στερείται όμορφων παραλιών; Οι παρακάτω προτάσεις θα τον διαψεύσουν ! Ξεκινώντας από τις οργανωμένες παραλίες της Παραλιακής ως το Σούνιο έχουμε: Ακτή του ηλίου- Άλιμος, Αστέρας Βουλιαγμένης, South Coast-Α΄πλαζ Βούλας, Αυλάκι-Πόρτο Ράφτη, Yabanaki-Βάρκιζα, Grand Beach-Λαγονήσι, Εden Beach-Ανάβυσσος, Καράβι-Σχοινιά, Ακτή Βουλιαγμένης, Αστέρια Γλυφάδας, Θυμάρι, Χάρακας, ΚΑΠΕ (οι τρεις τελευταίες στα όρια του δήμου Λαυρίου). Όποιοι επιθυμούν κάτι το ιδιαίτερο και αρέσκονται σε τέτοιου είδους παραλίες θα κληθούν να δώσουν κάτι παραπάνω αν αποφασίσουν να τις επισκεφθούν. Στα βόρεια της Αθήνας μπορεί κανείς να επισκεφθεί τις εξής παραλίες: Καβούρι, Μαύρο Λιθάρι, Κόκκινο Λιμανάκι, Μπλε Λιμανάκι, Μάτι, Μαραθώνας , Σέσι (Γραμματικό). Στα ανατολικά τις εξής:  Κακιά θάλασσα, Πόρτο Ράφτη (Ερωτοσπηλιά, Άγιος Σπυρίδωνας). Στον Κορινθιακό τις παρακάτω παραλίες: Ψάθα και Πόρτο Γερμενό.

Οι διακοπές στην Αθήνα για κάποιους αποτελούν την έσχατη , για άλλους όμως συνειδητή επιλογή. Η χαλάρωση και η διασκέδαση σας είναι εξασφαλισμένη αν συμπεριλάβετε τους φίλους σας.  Δώστε στην Αθήνα την ευκαιρία να σας αποδείξει πως μπορεί σταθεί επάξια ως προορισμός διακοπών. Γίνετε μέρος του καλοκαιρινού ρυθμού της και νιώστε τον παλμό της να γίνεται ένα με το δικό σας. Στην τελική τι έμεινε…; Να μην κοιμηθούμε απόψε  και να πιούμε όλες τις μπύρες αγκαλιά…

Y.Γ: Αν θέλεις μπορείς να περάσεις ένα αξέχαστο αθηναϊκό καλοκαίρι. Θέλεις;; Οι επιλογές είναι πάμπολλες. Εσύ, διαλέγεις!!

Κείμενο: Δημήτρης Τσούτσουρας
Φωτογραφίες: v_ladis

© 2015, Μιχάλης Βούρκος. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr