Τι κάνει κάποιος που δε πίνει (πολύ) στο πιο ωραίο πάρτι βότκας στη Θεσσαλονίκη;

Μα πόσο όμορφα είναι τα βράδια, αυτόν τον καιρό! Με ένα ελαφρύ αεράκι, δροσερό σαν χάδι και μια αγκαλιά, που έρχεται αυθόρμητα από αυτόν που αγαπάς. Δε ξέρω αν ισχύει, όμως κάθε εποχή μπορώ να βρω δεκάδες λόγους για να βγεις βόλτα, για να γελάσεις, να ερωτευτείς, να μπεις σε μια αγκαλιά και να μείνεις εκεί μέχρι την επόμενη εποχή!

Το Φθινόπωρο όμως, ήταν πάντα λίγο πιο ρομαντικό… Σαν εκείνες τις χαρακτηριστικές φιγούρες του Αρκά, που αν έκανε τις εποχές, το Φθινόπωρο θα είχε σίγουρα μερικά ξερά φύλλα στα πόδια, μια καμπαρντίνα και έναν ζεστό καφέ στο χέρι. Είναι η εποχή που θα πεις στους φίλους να έρθουν σπίτι να αράξετε και τελικά το ξημέρωμα σας βρίσκει έξω από το τελειωμένο μπαράκι. Είναι η εποχή που θα βγεις μαζί της για ποτό και θα της δώσεις τη ζακέτα σου επειδή κρυώνει. Είναι η εποχή που μαζί με τη ζακέτα θα την πάρεις και στην αγκαλιά σου για να ζεσταθείτε και οι δύο… Βράδια φθινοπώρου που αγαπάμε!


Ένα τέτοιο βράδυ μας κάλεσαν στη Θεσσαλονίκη, να πιούμε και να μιλήσουμε για τις νέες γεύσεις της Belvedere Vodka που φτιάχνεται από την πολωνική σίκαλη Dankowskie Gold Rye και αρτεσιανό νερό. Σε έναν άνθρωπο σαν εμένα, που δε πίνει πολύ και προσέχει πάντα τις επιλογές του στο αλκοόλ, η πρόσκληση αυτή στον χώρο «Αίγλη Γενί Χαμάμ» φαινόταν για τους φίλους μου ιδιαίτερα παράξενη. Κάτι που εγώ δεν έδωσα πολύ σημασία, να σας πω την αλήθεια, αφού ήξερα πως έτσι κι αλλιώς θα ήμουν ανάμεσα σε φίλους και συναδέλφους σε ακόμα μία από τις βραδιές που μαζευόμαστε, τα λέμε, γελάμε και περνάμε ωραία. Άλλωστε Φθινόπωρο, τα είπαμε αυτά…

Σοφία Τουντούρη

Γιώργος Τσεσμελής, Μιράντα Σμουλιώτη, Μαριάννα Τανάγια

Ένας λαμπερός χώρος που μας υποδέχτηκε ζεστά, μερικοί από τους πιο γνωστούς και ικανούς bartenders της πόλης, οι φίλοι και συνάδελφοι που σας έλεγα παρόντες στα τραπέζια και πηγαδάκια τους και οι δύο ξεχωριστές γεύσεις της Belvedere πρωταγωνίστριες της νύχτας μας. Smogóry Forest ή Lake Bartężek σημασία έχει πως η πολωνική βότκα επιστράτευσε και πάλι την δημιουργικότητα της για να παρουσιάσει δύο νέες γεύσεις που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις επόμενες συναντήσεις μας. Τα ονόματα τους τα πήραν από τις περιοχές προέλευσής τους και αντικατοπτρίζουν στον χαρακτήρα τους το ιδιαίτερο terroir της περιοχής τους.

Γιάννης Σερβετάς

Γλυκερία Καπάνταη, Βασίλης Παπαβασιλείου, Τζένη Δεληχρήστου

Εκείνο το βράδυ, έμαθα και για τις βότκες σίκαλης! Βότκες, που υπερασπίζεται η συγκεκριμένη εταιρία καθώς έχουν πλούσιο χαρακτήρα και γεύση από τα υπόλοιπα σιτηρά, κάτι το οποίο ενισχύεται και κατά την απόσταξη. Οι δύο νέες γεύσεις παρασκευάζονται από την σίκαλη με το όνομα Diamond Dankowskie που χρησιμοποιείται περισσότερο στην αρτοποιεία και παράγει λιγότερη αλκοόλη.

Ελένη Γιαννούμη, Χρήστος Κιούσης, Πηνελόπη Ζαούδη, Αλέξανδρος Σουρμπάτης

Την βραδιά τίμησαν δεκάδες εκλεκτοί καλεσμένοι, κυρίως του δημοσιογραφικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, και δε μετάνιωσα ούτε στιγμή την απόφαση μου να παραβρεθώ σε κάτι που, φαινομενικά, έδειχνε αντίθετο από μένα αλλά τελικά μοιάζει να γίνεται η καινούρια μου προτίμηση.


Είναι αυτό που πρέπει να κρατήσουμε τελικά. Οι προ(σ)κλήσεις έρχονται ακριβώς όταν είσαι κι εσύ έτοιμος να τις δεχτείς, αλλά ακόμα κι αν δεν είσαι, μια καλή πολωνική βότκα, δυο τρεις φίλοι και μια φθινοπωρινή βραδιά αρκούν… Εκείνο το βράδυ, έφυγα χαρούμενος.

Δεν ήταν από την κατανάλωση του αλκοόλ, αλλά για αυτά που έμαθα, αυτά που συζήτησα, αυτά που μοιράστηκα και μοιράζομαι εδώ, μαζί σας… Άλλωστε φθινόπωρο είναι, μη λέμε τα ίδια!

Στην υγειά μας!

© 2018, Giorgos Stavrakidis. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr