Το δικό μου ευχαριστώ.

Athens Vibe

Δύο χιλιάδες δεκαπέντε. Το λέω και γεμίζει το στόμα μου. Ήταν μια γεμάτη χρονιά από όλες τις απόψεις. Μια χρονιά που θα έλεγα πως μου έχει αφήσει μια περίεργη γεύση στο στόμα μου, γλυκόπικρη θα τη χαρακτήριζα. Μια χρονιά με πολλούς καινούριους ανθρώπους, ιδέες, δημιουργικότητα, ευκαιρίες, ανθρώπους που ήταν πάντα εδώ για μένα, άτομα σκάρτα. Δε θέλω να μιζεριάσω, το μόνο που θέλω να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που είναι τόσα χρόνια εδώ για μένα, δίπλα μου σε κάθε βήμα από πολύ κοντά αλλά και από μακριά. Ένα ακόμη σε καινούριους ανθρώπους που μπήκαν στη ζωή μου και με στήριξαν πολύ περισσότερο από όσο περίμενα, με κατάλαβαν, με άκουσαν, με βοήθησαν να εξελιχθώ και μου έδωσαν πάτημα να συνεχίσω να κάνω αυτά που αγαπώ.

Για φέτος λοιπόν θα κάνω τη διαφορά. Θα κλείσω τα κεφάλαια μου με όμορφα λόγια, χωρίς θυμό, χωρίς μεμψιμοιρίες. Θα ευχαριστήσω όσους μου φέρθηκαν σκάρτα, γιατί με έφεραν ένα βήμα πιο κοντά στο να καταλάβω ποια είμαι πραγματικά, να ανακαλύψω τα όρια και την υπομονή μου, να αναπτύξω συναισθήματα που δεν είχα αναπτύξει στο παρελθόν. Θα ευχαριστήσω τους ανθρώπους που έφυγαν, για όλα τα όμορφα πράγματα που περάσαμε τα προηγούμενα χρόνια και όλες τις όμορφες αναμνήσεις που έχω να θυμάμαι, κι ας μη τους είχα αυτό το χρόνο στη ζωή μου όπως είχα συνηθίσει. Όλα όσα συνέβησαν αυτό το χρόνο μου έδωσαν από μια σελίδα για το βιβλίο μου. Ήταν η πένα μου, η φωνή μου, οι μελωδίες μου. Ήταν η εξέλιξη μου. Και τι ομορφότερο από το να εξελίσσεσαι, να μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου και να δημιουργείς.

Για μένα, κάθε χρόνος είναι δημιουργία, είναι νέες εμπειρίες, νέοι άνθρωποι, παλιοί καλοί φίλοι, περισσότερες στιγμές με την οικογένεια σου, μουσικές, αρώματα, γεύσεις. Αν η δουλειά μου ως παιδαγωγός μου έμαθε κάτι, και αν αυτά τα μικρά μπομπιράκια μου έδωσαν κάτι που θα το χρησιμοποιώ μια ζωή, αυτό είναι να βλέπω πάντα τον κόσμο με τα μάτια τους. Να χαίρομαι με μικρά, απλά, καθημερινά πράγματα, να ανακαλύπτω τον κόσμο απ’ την αρχή. Να αγαπάω με όλη μου την ψυχή, χωρίς να περιμένω τίποτα πίσω. Αυτό μου έμαθαν κι αυτό θα κρατήσω. Γιατί ο κόσμος είναι πολύ όμορφος, αρκεί να τον δεις μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού. Αν η προηγούμενη χρονιά λοιπόν ήταν ένα βιβλίο και η καινούρια ένα άλλο, ας γράψουμε ένα best-seller!

Καλή χρονιά σε όλους. 🙂

© 2015, Μικαέλα Πανηγυροπούλου. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr