Στο κάτω κάτω, το καλοκαίρι περίμενες…

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,
Είμαι στην Αθήνα, είναι Σάββατο και είναι καλοκαίρι, ναι είναι καλοκαίρι, το πρώτο κουνούπι έχει συναντηθεί μαζί μου μέρες πριν και τα χειμωνιάτικα μου είναι πλυμένα και κρυμμένα.

Και το ξέρω ζεις σε μια πόλη που είναι γεμάτη μιζέρια και τσιμέντο, η αγένεια είναι μόδα και τα συναισθηματικοεπαγγελματικά σου είναι πάντα καταχείμωνο, τα πολιτικά μας είναι ξεθωριασμένα, κάτι φίλοι σου δεν είναι φίλοι σου και εσύ καμιά φορά νιώθεις δεν είσαι εσύ. Ώμως στο κάτω κάτω, το καλοκαίρι περίμενες…

Μα τι σου συμβαίνει, γιατί τόση θλίψη αφού σίγουρα τώρα μπορείς να απολαύσεις τα κοντά σου σορτσάκια μαζί με τις αγαπημένες σου παρέες στις ταράτσες της Αθήνας. Κάπου θα πας να βρέξεις και το κορμί σου και σίγουρα θα ανταλλάξεις και κανένα ερωτικό φίλι με κάποιο φλερτ που μπορεί να μην καταλήξει πουθενά. Δεν σε πειθω ε; ξέρω γιατί ..

Γιατί τα πάντα ξεκινάνε απο σένα και καταλήγουν σε σένα, γιατί εσύ είσαι που ξυπνάς το πρωί και δεν χαμογελάς στον καθρέφτη που είσαι υγιής και θα σε αγγίξει και σήμερα ο ήλιος, ναι, εσύ είσαι που έχεις τόσο μεγάλες προσδοκίες απο το 24ωρο και δεν περπατάς στο δρόμο, τρέχεις και τρέχεις γιατί έχεις άγχος και έχεις άγχος γιατί κάποιος στο δημιούργησε, και κάποιος στο δημιούργησε γιατί εσύ το επιτρέπεις και το επιτρέπεις γιατί είσαι αδύναμος, όχι δεν είσαι. και τώρα τι; θα είσαι ρομπότ; θα μείνεις “χειμώνας”; Θα χάσεις το καλοκαίρι; στο κάτω κάτω, το καλοκαίρι περίμενες…

Είσαι καλύτερα; το ξέρω είσαι, το ξέρω θα κάνεις ότι είπαμε, θα ζήσεις την μέρα και την νύχτα και δεν θα είσαι ένα ακόμα στρατιωτάκι στην πόλη αυτή, θα κάνεις το δικό σου, θα λες ότι θέλεις, θα πας όπου μπορείς και θα είσαι εσύ …και τότε θα δεις, θα είναι το καλύτερο καλοκαίρι σου γιατί στο κάτω κάτω, το καλοκαίρι περίμενες..

© 2016 – 2020, Παναγιώτης Ρίνος. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Unfiltered Chaos

Παρορμητικός, υπερβολικός και fan του καναπέ και της Βυσσινάδας. Μπορεί να τον δείτε να χορεύει pop μουσικές στο μετρό ή να γλύφει την μαγιονέζα απο τα δάχτυλά του σε κάνα burger bar. Ψευτοχάκερ και ανίκανος να καρφώσει ένα καρφί ΜΗΝ του εμπιστευθείτε ποτέ την συσκευή του κινητού σας.