Το ταξίδι…

Γράφει η Μαρία Γρηγοράκη

Φίλοι μου, τώρα που το ταξίδι (στην Αμερική) τελείωσε, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποια πράγματα. Τι αποκόμισα από αυτό το ταξίδι και τι συνειδητοποιήσεις έκανα. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι με τα πάνω του και τα κάτω του. Κατ’αρχάς το μισό ταξίδι ήταν στη Νέα Υόρκη και στο σπίτι των φίλων μου, που με φιλοξένησαν με χαρά και πολλή αγάπη. Ένοιωσα σαν πριγκίπισσα, και κυρίως σαν μέλος της οικογένειάς τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’αυτούς τους δύο αγαπημένους φίλους, που η φιλία μας κρατάει από τα χρόνια του γυμνασίου!

Το άλλο μισό του ταξιδιού ήταν στη Χαβάη, για το σεμινάριο «Επιτρέποντας την αλλαγή», του Α. Σαιν Ζερμαίν. Εκεί γνώρισα υπέροχους ανθρώπινους αγγέλους από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Από Εκουαντόρ και Καναδά, μέχρι Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία και φυσικά Ευρώπη και Αμερική. Ανταλλάξαμε πολλά δώρα μεταξύ μας, δώρα κατανόησης, αγάπης, ενότητας, χαράς και παιχνιδιού. Είδαμε ο ένας στα μάτια του άλλου, πόσο ίδιοι είμαστε και πόση σύνδεση έχουμε, ανεξάρτητα τόπου, γλώσσας και κουλτούρας.

Ανακαλύψαμε ότι μας απασχολούν κοινά θέματα αλλά το μεγαλύτερο από όλα είναι το θέμα της ελευθερίας και της επιλογής. Συνειδητοποίησα, από τις κουβέντες που κάναμε, ότι εδώ στην Ελλάδα είμαστε πολύ πιο ελεύθεροι από πολλούς άλλους λαούς και σε προσωπικό επίπεδο και σε συλλογικό. Ναι, βιώνουμε ελευθερία! Όλα αυτά που οι δάσκαλοι μας προτείνουν τόσα χρόνια για τον εαυτό μας και την εξέλιξή μας, εμείς ήδη τα βιώνουμε. Αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας, βγαίνουμε έξω με φίλους, απολαμβάνουμε το υπέροχο φαγητό μας, συναντιόμαστε για να διαλογιστούμε ή να χορέψουμε, ή απλά για κουβεντούλα και για τη χαρά της ενότητας. Αισθάνθηκα ότι στην Ελλάδα και να θέλεις δεν μπορείς να είσαι διαχωρισμένος από τον άλλον, εκτός αν προσπαθήσεις πολύ!

Μας ενώνουν τόσα πολλά!

Εκτός από τον ήλιο, τη θάλασσα και την κοινή γλώσσα, μας ενώνει η μοναδική μουσική μας, (που δεν είναι μόνο θόρυβος και beat, αλλά έχει ουσία και βάθος και λόγια και μελωδία που πάει κατευθείαν στην καρδιά), η αγάπη μας για το γλέντι, το φαγητό και τη διασκέδαση (θέατρο σινεμά, χορός ), μα πάνω απ’ όλα μας ενώνει η ενέργεια. Η ενέργεια της αγάπης και της χαράς της ζωής! Δεν ψάχνουμε πια για το νόημα της ζωής, ζούμε τη ζωή και την απολαμβάνουμε. Δεν μας απασχολεί μόνο το πόσα λεφτά βγάζουμε το χρόνο, αλλά το πόσο καλά περνάμε τον χρόνο μας!

Αισθάνθηκα ότι όλα αυτά έλειπαν από πολλά άτομα που συνάντησα από άλλες χώρες, ίσως λόγω μεγάλων αποστάσεων που τους χώριζαν, άσχημου καιρού (χιόνια , βροχιές κ.λπ.), ίσως λόγω κουλτούρας και τρόπου ζωής. Εμείς φίλοι μου τα έχουμε όλα! Και σε αφθονία! Ναι, ΟΛΑ! Κι ας υπάρχει η κρίση και ο έλεγχος από τους ευρωπαίους «φίλους» μας και το ΔΝΤ. Αυτά είναι παιχνίδια της διττότητας κι εμείς έχουμε πάει πέρα από αυτά τώρα πια. Δεν συντονιζόμαστε μαζί τους. Συντονιζόμαστε με τη χαρά, την ενότητα, το νέο, το απρόβλεπτο, την αλλαγή, την αγάπη και την ελευθερία.

Γι’ αυτά αξίζει να ζούμε από εδώ και πέρα. Και αυτά τα συναισθήματα μου έβγαλε αυτό το ταξίδι. Τώρα είναι η ώρα να βιώσουμε τη ζωή με τα μάτια του παιδιού, με ενθουσιασμό και χαρά και απλότητα, να αισθανθούμε, να ζήσουμε, να απολαύσουμε τη ζωή και όλα αυτά τα υπέροχα που έχουμε και να κάνουμε την ανατροπή για μας πρώτα, και για τους νέους που έρχονται μετά! Να αναγνωρίσουμε ότι είμαστε άγγελοι σε ένα υπέροχο ταξίδι, ειδικά σ’ αυτό τον εκπληκτικό τόπο, που τα περιέχει όλα!

© 2017 – 2019, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Unfiltered Chaos

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!