tsegboy: “Φόρεσε τη διάθεση σου και βγες έξω να γνωρίσεις πραγματικό κόσμο”.

Processed with VSCO with a6 preset

Την δεκαετία του ’90 χρειαζόταν ένα πάρτυ και ένα πλαστικό ποτήρι με το κατάλληλο πότο για να κάνεις φλερτ. Την επόμενη δεκαετία σιγά-σιγά τα κινητά και τα sms μπόρεσαν και έβγαλαν από την δύσκολη θέση πολλούς/ες που ήθελαν να κάνουν την πρώτη κίνηση. Σήμερα ζούμε στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης και για κάποιους το ”φλερτ” είναι κατάσταση ρομαντικής ταινίας. Όμως υπάρχει ένας νεαρός εκεί έξω που είχε μια ιδέα που έφερε ξανά το ενδιαφέρον σε κάτι απελπιστικά…διαδικτυακό.

Ο tsegboy συνδυάζει δυο πράγματα, ένα t-shirt και φράσεις που ίσως λέμε όλοι και αμέσως όλα ξεκίνησαν:

Tsegboy, αρχικά πες μας ποιος είσαι, από που μας έρχεσαι και τι ιδέα είχες;

Καταρχήν, το πραγματικό μου όνομα είναι Βασίλης. Το tsegboy είναι το παρατσούκλι που «κουβαλάω» από το σχολείο και έμελλε να γίνει, τα τελευταία χρόνια, το alter ego μου στα social media. Πριν από ένα χρόνο περίπου, ξεκίνησα το tsegboy.com, θέλοντας να έχω ένα δικό μου χώρο, στον οποίο θα μπορούσα να εκφράζομαι ελεύθερα και να μοιράζομαι την καθημερινότητα μου, με όποιον θα ήθελε να πάρει μέρος σε αυτή.

Το τελευταίο διάστημα έχουν κυκλοφορήσει και τα get closer t-shirts, τα οποία έχουν ως μοναδικό τους σκοπό να μας φέρουν πιο κοντά. Πώς θα σου φαινόταν, αν χωρίς καν να μιλήσεις, μπορούσες να δείξεις στο άτομο που έχεις απέναντι σου, με ποιο τρόπο θα ήθελες να σε πλησιάσει ή τι είναι αυτό που ψάχνεις; Αυτήν την ανάγκη ήρθαν να εξυπηρετήσουν τα get closer t-shirts και αυτό που προτείνει ο tsegboy είναι το εξής απλό- φόρεσε τη διάθεση σου και βγες έξω να γνωρίσεις πραγματικό κόσμο!

Από που παίρνεις ερεθίσματα για τις φράσεις που χρησιμοποιείς στα μπλουζάκια και εάν ήταν δική σου ανάγκη να επαναφέρεις αυτού του είδους το ”φλερτ”;

Στα πλαίσια της προώθησης του tsegboy.com, «αναγκάστηκα» να κάνω ένα μεγάλο άνοιγμα στα social media. Κάπου εκεί στην πορεία, όμως, συνειδητοποίησα πως είχα αρχίσει να ζω μέσα από το facebook και το instagram. Έτσι, ενώ μου ήταν πολύ εύκολο να κάνω διαδικτυακούς φίλους ή να φλερτάρω μέσω chat, στην πραγματική ζωή ένοιωθα κάτι να με κρατά πίσω.

Εκεί, λοιπόν, χτύπησε ένα καμπανάκι μέσα μου και σκέφτηκα “if you can’t talk it, wear it”. Κάπως έτσι, προέκυψαν τα get closer t-shirts, τα οποία στην πρώτη τους εκδοχή αποτυπώνουν τέσσερις φράσεις, με τις οποίες οι περισσότεροι από εμάς θα μπορέσουμε εύκολα να ταυτιστούμε. Άλλωστε, οι συγκεκριμένες φράσεις δεν είναι τίποτα περισσότερο από φράσεις ή καταστάσεις που όλοι μας έχουμε βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή μας- είναι αστείο το πόσο κοντά μπορεί να είναι το “smile for more info”, με το “got one night only”!

Τι γνώμη έχεις για αυτό που ζούμε ως social media ζωή σήμερα και εάν εσύ ο ίδιος έχεις κάνει διαδικτυακό ”πέσιμο”;

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) ζούμε σε μία εποχή που αν δεν υπάρχεις στα social, είναι σαν να μην υπάρχεις καθόλου. Σίγουρα, τα social media μπορούν να βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα μας, αλλά από την άλλη είναι πολύ εύκολο και να εγκλωβιστούμε μέσα σε αυτά.

Είμαι ένας άνθρωπος, που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει το κινητό του, προέκταση του χεριού του. Θα ήμουν τουλάχιστον ψεύτης, λοιπόν, αν σου έλεγα πως δεν την έχω πέσει και εγώ μέσω web. Άλλωστε, υπάρχει κάποιος που δεν το έχει κάνει; Σε κάθε περίπτωση, όλα χρειάζονται ένα μέτρο και χαίρομαι που πλέον βρίσκομαι σε μία φάση, όπου μπορώ να πω, πως έχω βάλει και εγώ ένα μέτρο στη ζωή μου.

Σου έχει πει κάποιος/α που φόρεσε τα μπλουζάκια σου κάποια ιστορία που όντως οδήγησε σε κάποιο φλερτ;

Μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο τέτοιο feedback, αλλά ελπίζω να αποκτήσω πολύ σύντομα! Θα σου μιλήσω, όμως, για τη δική μου εμπειρία.

Πριν κυκλοφορήσουν επισήμως τα t-shirts, είχα ετοιμάσει κάποια δείγματα στα πλαίσια φωτογραφήσεων, προώθησης, κλπ. Σε μία βραδινή μου έξοδο, λοιπόν, αποφάσισα να φορέσω το “not your next door guy”. Αν και δε μπορώ να σου πω, πως μου την έπεσαν- είμαι και λίγο μπούφος εγώ, για να το καταλάβω- μπορώ να σου πω, πως εκείνο το βράδυ με πλησίασαν πολλά άτομα και με ρωτούσαν για το t-shirt. Ένοιωσα, δηλαδή, πως ο κόσμος εκεί έξω είναι έτοιμος να μπει ξανά στο παιχνίδι!

Για το τέλος εσύ ο ίδιος έχει ως motto ”αν δεν μπορείς να το πεις, φόρεσε το”. Δώσε μια συμβουλή σε εκείνους/ες που θα φορέσουν το t-shirt σου και θα πρέπει να πάνε την συζήτηση παρακάτω απο την πρώτη επαφή.

Δε πιστεύω πως είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος, για να δώσει μία τέτοια συμβουλή- σκέψου πως δημιούργησα τα get closer t-shirts, επειδή δε μπορούσα να κάνω το πρώτο βήμα!

Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτό που πιστεύω είναι πως σε κάθε επαφή, από επαγγελματική έως και ερωτική, θα πρέπει πάντα να είμαστε ο εαυτός μας. Πόσο καλύτερο είναι να καταφέρουμε να κερδίσουμε τον άλλο, για όλα αυτά που είμαστε και όχι για όσα θα θέλαμε να γίνουμε;

Συνέντευξη: Christos Vasilakopoulos

© 2018 – 2020, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Talk That Talk

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!