Χριστόφορος Ζαραλίκος: Στο stand up ποιος να σε λογοκρίνει; Δεν γίνεται!

Athens Vibe

συνέντευξη: Roula Cricket

Ένα ζεστό απόγευμα του Νοέμβρη ανηφορίζω σε μια ήσυχη γειτονιά πίσω απ’το Καλλιμάρμαρο, φτάνω στο σπίτι του Χριστόφορου και χτυπάω το κουδούνι!  Με υποδέχεται χαμογελαστός όπως πάντα, μου φτιάχνει καφέ και με κερνάει μια μπάρα δημητριακών δικής του παραγωγής! Και ξεκινάμε…

the interview

Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με το stand up comedy;

Mετά από περίπου 5-6 χρόνια στο θέατρο, είχα μια άθλια συνεργασία, μου γύρισε το μάτι, δεν ήθελα να ξαναδώ θέατρο, δηλαδή έκανα 4-5 χρόνια να πατήσω! Ήθελα να κάνω κάτι άλλο! Και είχε βάλει τότε η Λουκία Ρικάκη μια αγγελία ότι φτιάχνει μια ομάδα stand up comedy, ούτε που ήξερα τότε τι ήταν αυτό, πήγα στην οντισιόν και έτσι ξεκίνησα!

Αντιμετώπισες δυσκολίες στα πρώτα σου βήματα;

Οικονομικές, ναι, highscore!!!  Όταν έκανα stand up comedy με τη Ρικάκη, τον πρώτο χρόνο νομίζω ή τον δεύτερο, είχα highscore 8 νοίκια! Η σπιτονοικοκυρά έμενε μακριά, και έλεγα στη διαχειρίστρια που μέναμε δίπλα-δίπλα … Ότι τέλος πάντων… κάποια στιγμή… χμμ…  ας πούμε άφηνα υποσχέσεις! Με χαλβάδιαζε αυτή κι έλεγε στη σπιτονοικοκυρά είναι καλό παιδί μην τον διώξεις κι τέτοια!

Για τι εποχή μιλάμε δηλαδή; Πότε ξεκίνησες να το κάνεις αυτό;

Γύρω στο 1996, κάπου εκεί!

Σε έχουν λογοκρίνει ποτέ στο stand up;

Όχι στο stand up ποιος να σε λογοκρίνει; Δεν γίνεται! Αν θέλει μπορεί να σου κάνει μήνυση! Πριν 3-4 χρόνια που ήμουν στο Γυάλινο, είχε ένα άγχος ο ιδιοκτήτης γιατί σε μια παράσταση είχα ένα πόστερ του Πάγκαλου σε φυσικό μέγεθος, μια τεράστια φωτογραφία, και στο τέλος της παράστασης έβγαζα γιαούρτια και έλεγα στο κοινό ”παιδιά ξεκινήστε όποιος θέλει.. κάντε το σαν πρόβα! Δηλαδή αν τον πετύχετε στο δρόμο μην σας πιάσουν οι τύψεις, οι σκέψεις, αχ μην και δεν πρέπει, κάντε πρόβα να είστε έτοιμοι!” και ανέβαινε ο κόσμος και γιαούρτωνε τον Πάγκαλο! Με λύσσα όμως! Και έλεγε ο ιδιοκτήτης μην έχουμε κανένα πρόβλημα, μην μας κάνουν καμιά μήνυση, ε και επειδή είχε άγχος ο άνθρωπος του έκανα μια υπεύθυνη δήλωση ότι το παίρνω πάνω μου! Εν τω μεταξύ, όταν πήγα στον δικηγόρο μου, μου είπε μακάρι να σου έκανε μήνυση ο Πάγκαλος, θα παίζεις στο Ηρώδειο και δεν θα χωράνε!

Από πού αντλείς ιδέες;

Όλα μέσα είναι, ανάλογα την περίοδο! Υπήρχε περίοδος που έκανα πολύ ποδοσφαιρικά, περίοδος που έκανα μόνο προσωπικά, σχέσεις, οικογένεια κλπ. Τώρα ασχολούμαι πιο πολύ με τα πολιτικά γιατί και μένα με τρώει πιο πολύ, αλλά από όλα έχει ο μπαξές!

Σε έχουμε δει, ή μάλλον σε έχουμε ακούσει μέσα από ραδιοφωνικές εκπομπές που έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, πως προέκυψε η ενασχόληση σου με αυτό το χώρο;

Από το stand up! Είχε έρθει ένας τύπος τότε στη Ρικάκη που παίζαμε, τότε με τα νοίκια που σου λέω, μας είχε δει και μας κάλεσε για συνέντευξη στην ERA Sport! Αυτός έκανε εκεί μια πολιτιστική εκπομπή, πήγαμε και όταν τελειώσαμε του είπα ότι ακούω πολύ ραδιόφωνο, μ’αρέσει, μ’ενδιαφέρει, πως μπορεί να γίνει; Μου είπε να φτιάξω ένα demo να το δώσει στον διευθυντή! Το έφτιαξα και μετά από 3 μήνες με πήρανε! Μου είπανε για περάστε!  American Dream φάση!!!

Έχεις κάνει παλαιότερα αρκετά περάσματα από επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, ποια είναι η γνώμη σου για την τηλεόραση του σήμερα;

Σκατά είναι η τηλεόραση, όχι μόνο για αυτά που δείχνει, είναι σκατά επαγγελματικά. Δεν πληρώνονται οι άνθρωποι, η τηλεόραση πλέον στην Ελλάδα είναι γαλέρα. Τους ηθοποιούς τους έχουνε γραμμένους τελείως! Με ρωτάνε κάτι φίλοι γιατί δεν παίζω σε σίριαλ, και τους λέω ότι θα πάω να παίξω τζάμπα στο ΚΕΘΕΑ, όχι στο σίριαλ που θα βγάλει άλλος λεφτά, εμένα δεν θα με πληρώσει και θα πρέπει να τρέχω σε δικηγόρο! Έχουνε γαμήσει όλο τον κόσμο, τεχνικούς, τα πάντα, παραγωγές δεν κάνουνε. Αντικειμενικά έχουν πέσει τα διαφημιστικά, εντάξει έχουν ένα δίκιο σ’αυτό, αλλά έχουν δίκιο τα τελευταία 3 χρόνια! Τα προηγούμενα 13 που βγάλανε ένα σκασμό λεφτά δεν τα μοιραστήκανε, τα πήραν και τα έκαναν κάτι άλλο, δεν πάει έτσι! Από εκεί και πέρα η γνώμη μου είναι πάντα η ίδια, ότι και να παίζει η τηλεόραση, όσο σκατά και να το βλέπει ο άλλος, από τη στιγμή που είναι εκεί το προϊόν και υπάρχει, έχει λόγο να υπάρχει. Δηλαδή υπάρχουν αυτοί που λένε ”πω ,πω τι άθλια αυτή η εκπομπή”  Ε, ωραία, γιατί τη βλέπεις; Εμένα κάποια στιγμή μου τα είχανε πρήξει επειδή πήγα καλεσμένος στο Θέμο! Με είχανε καλέσει πάνω από 10 φορές και δεν πήγαινα, δεν ήθελα και κάποια στιγμή πήγα λόγω επαγγελματικής πίεσης. Ήμασταν στο ίδιο κανάλι, έκανα εκπομπή 4 χρόνια, μου είπαν πρέπει να πας για την εκπομπή και πήγα! Σε όποιον με ρώταγε γιατί πήγα σ’αυτόν τον τύπο, απαντούσα εσύ γιατί τον βλέπεις αυτόν τον τύπο; Εγώ δεν έχω δει ποτέ εκπομπές του! Μια εκπομπή στην τηλεόραση που δεν την βλέπει κανείς, εξαφανίζεται σε 3 βδομάδες. Οπότε είναι γελοία η ερώτηση ”Γιατί υπάρχει αυτή η εκπομπή στην τηλεόραση;” Υπάρχει επειδή τη βλέπεις! Τόσο απλά! Πάντα το δράμα με την τηλεόραση ήταν αυτό που δεν υπάρχει, όχι αυτό που υπάρχει π.χ. δεν υπάρχει σάτιρα! πραγματική σάτιρα!!! Δηλαδή όχι να λέμε ανέκδοτα, ούτε να είμαστε αβανταδόροι ενός κόμματος όπως κάνει ο Λαζόπουλος. Σάτυρα σημαίνει,να μην υπάρχει όριο, δεν έχεις αδέρφια, φίλους, γκόμενο, όποιον βρεις μπροστά σου τον παίρνει ο χάρος! Δεν υπάρχει παιδική ζώνη. Αίσχος, τα παιδικά προγράμματα είναι άθλια! Αλίμονο στον άνθρωπο που έχει παιδί και δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί μαζί του και του ανοίγει την τηλεόραση, το παιδί θα έχει πρόβλημα από κούνια! Επίσης δεν υπάρχουν ζώνες πολιτισμού, δεν υπάρχουν ντοκιμαντέρ! Όχι να έχουμε 28η και να δείχνουμε 5 μαλακίες, είπαμε όχι και δείχνουμε τον Μεταξά!

Πως διασκεδάζεις στην Αθήνα του σήμερα;

Μεθυσμένος! Αλλά δεν το θυμάμαι την επόμενη μέρα, μεγάλο πρόβλημα! Κάτι πρέπει να κάνει η φαρμακοβιομηχανία, κάπως να γίνει να θυμόμαστε αυτά που κάναμε μεθυσμένοι και να χαιρόμαστε!

Θεωρείς πως η νυχτερινή ζωή περνάει κρίση;

Δεν έχω σχέση με τη νυχτερινή ζωή! Έχω ένα στέκι 8 χρόνια τώρα στην πλατεία Μαβίλη, το ΜG, σπάνια πάω αλλού! Διασκεδάζω όταν πάω εκεί και δεν βρίσκω τίποτα ξένο, βρίσκω ακριβώς αυτούς που ψάχνω!

Θέλεις την οικειότητα δηλαδή;

Ναι, έτσι χαλαρώνω !

Που σε βρίσκουμε αυτόν τον καιρό και ποια τα σχέδιά σου;

Τώρα είμαι  στο Σταυρό του Νότου για 3 Παρασκευές ακόμα, μέχρι τέλος Νοέμβρη, το Σάββατο 14 του μήνα θα ανέβω Θεσσαλονίκη, τα επόμενα 2 Σ/Κ θα είμαι Λάρισα στο Μικρό Θέατρο και πολλά πολλά άλλα που θα ανακοινωθούν!

xristoforos-zaralikos

zaralikos zaraleaks TV

© 2015 – 2017, Μιχάλης Βούρκος. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr